VTW Academie
Professioneel toezichthouden met Passie voor volkshuisvesting

Docent: Mr. drs. Marjolein Sulter - Zeinstra

Mr. drs. Marjolein Sulter – Zeinstra is jurist en ervaren toezichthouder. Zij adviseert organisaties op het gebied van governance, ondernemingsrecht en privaatrecht, en begeleidt regelmatig zelfevaluaties. Zij deed ruime ervaring op als advocaat, maar ook was zij jarenlang werkzaam bij een groot accountantskantoor. Vanaf 2013 is Marjolein actief als toezichthouder/commissaris. Haar eigen kennis en ervaring met governance dynamics vertaalt zij naar praktische tips voor de toezichthouder. Waar moet u op letten bij een RvC-vergadering? Hoe gaat u met uw verschillende rollen om? Wat zijn de valkuilen? Zij heeft niet alleen aandacht voor de regels (wat mag en wat moet), maar ook voor de praktijk (wat is handig en verstandig). Opdrachtgevers en collega’s omschrijven Marjolein als rolbewust, betrokken, zorgvuldig, praktisch en doelgericht.

2 opleidingen gevonden

Online College ”De wereld van de woningcorporaties”

  • 1 uur
  • 1 punt
  • Politiek maatschappelijke omgeving, De kernfuncties, Wettelijke kaders

Wat brengt dit online college u als commissaris? Achtergrond van de woningcorporatie Het eerste deel van het college bestaat uit drie blokken waarin de achtergrond van de woningcorporatie wordt uitgelegd. Verteld wordt over de herkomst en positie van de woningcorporatie (blok 1), de aard, bedoeling en doelgroep (blok 2), en de omgeving van woningcorporaties (blok Lees verder »

Leergang de nieuwe commissaris

  • 2 dagen
  • 12 punten
  • Volkshuisvesting, Bedrijfsvoering, Financiën, Boardroom dynamics

Deze tweedaagse leergang heeft als doel om commissarissen die nieuw zijn in de wereld van woningcorporaties en/of in het vak van commissaris, met de nodige basiskennis en inzichten te voorzien om hun functie snel professioneel te kunnen invullen. Tevens is er gelegenheid om met commissarissen van andere corporaties ervaringen uit te wisselen. Drie onderwerpen staan Lees verder »