VTW Academie
Professioneel toezichthouden met Passie voor volkshuisvesting

Leergang “De aankomende commissaris” 2020-2021

In maart 2020 start de VTW Academie met de zevende editie van de Leergang ‘De aankomende commissaris‘. Deze leergang is bedoeld voor mensen die sterk overwegen om een rol als commissaris bij een woningcorporatie te vervullen, en die geen of zeer beperkte toezichthoudende ervaring hebben (tussen de 35 en 50 jaar). Deelnemers die wel over de benodigde ambitie en kwaliteiten beschikken.  Bij de samenstelling van de deelnemersgroep wordt tevens gezocht naar een goede afspiegeling van de samenleving.

De leergang bestaat uit zeven opleidingsdagen, verspreid over één jaar. Dit wordt gecombineerd met een traineeship van een jaar bij een Raad van Commissarissen. Lees meer informatie over het gehele traject in onze brochure.

Bent of kent u een aankomende commissaris die deze leergang wil volgen om de kans op toegang tot een commissariaat (selectie door de RvC en fit-en-proper test van de Autoriteit wooncorporaties) te vergroten en bij te dragen aan hoogwaardige diversiteit in RvC’s? We gaan graag met u of deze persoon in gesprek. Via een selectieprocedure maakt u kans op een kandidatenplek in het programma van de leergang. De investering voor deelname aan de leergang “De aankomende commissaris” is €4.675,- (btw is niet van toepassing).