VTW Academie
Professioneel toezichthouden met Passie voor volkshuisvesting

Teamvorming in de Raad van Commissarissen: juist nú!

Goede commissarissen vormen niet zomaar een goed team. ‘Na inmiddels bijna anderhalf jaar met digitale middelen toezicht te hebben gehouden, hebben we gemerkt dat formele onderwerpen online goed besproken kunnen worden, maar dat het interpersoonlijke contact soms lastig is. Zeker als er in de tussentijd wisselingen in de raad hebben plaatsgevonden, is er nog weinig gevoel bij het nieuw samengestelde (toezicht)team’, aldus Puck Dinjens, docent van de masterclass ‘Teamvorming in de Raad van Commissarissen’.

Dat het samenspel van een raad zo goed mogelijk verloopt is altijd belangrijk, maar zeker als er zich strategische veranderingen of crises voordoen. Zo’n situatie kan effectiever worden gehanteerd naarmate de leden van de raad elkaar beter kennen, elkaars kwaliteiten weten te benutten en terug kunnen vallen op een gezamenlijke visie op toezicht. Hoe kunt u ervoor zorgen dat dit teamgevoel ontstaat?

In deze masterclass wordt u meegenomen in de fasen van teamvorming van een raad van commissarissen en in welke stappen kunnen worden gezet om de teamvorming te versterken. Denk daarbij aan de manier waarop complementariteit binnen de raad kan worden gerealiseerd en benut, de raad tot een levende en gedeelde toezichtvisie kan komen en hoe de raad het beste kan leren en  reflecteren als team. Na het volgen van de masterclass weet u waar uw raad staat als het op teamvorming aankomt, en hoe u de door u gewenste ‘next step(s)’  bespreekbaar kunt maken met uw eigen RvC.

De masterclass, die plaatsvindt op 14 september 2021, is zowel van toegevoegde waarde voor voorzitters als voor leden van de RvC. Aanmelden kan hier.