VTW Academie
Professioneel toezichthouden met Passie voor volkshuisvesting

Docent:

Sjoerd Hooftman is ruim 25 jaar actief in de volkshuisvesting. Hij is afgestudeerd als bedrijfsjurist en heeft een passie voor het bieden van een goed thuis aan kwetsbare groepen op de woningmarkt. Nadat hij eerder op sectorniveau actief was binnen brancheorganisatie Aedes en later als directeur-bestuurder van het Kwaliteitscentrum voor Woningcorporaties (KWH) is hij sinds 2017 directeur-bestuurder van wooncorporatie Woonopmaat in Noord Holland. Sjoerd gelooft in de kracht van samenwerking en bewonersbetrokkenheid om de complexe opgaven goed te kunnen aanpakken. Met een heldere visie op gastvrije dienstverlening laat hij organisaties groeien in hun klantprestaties.

Sjoerd zet zich in het bijzonder in om het actuele vraagstuk van de vergrijzing in relatie tot het wonen op de kaart te zetten. Dit doet hij vanuit zijn rol als ambassadeur voor de taskforce Wonen Zorg.

2 opleidingen gevonden

Online College ”De wereld van de woningcorporaties”

  • 1 uur
  • 1 punt
  • Politiek maatschappelijke omgeving, De kernfuncties, Wettelijke kaders

Wat brengt dit online college u als commissaris? Achtergrond van de woningcorporatie Het eerste deel van het college bestaat uit drie blokken waarin de achtergrond van de woningcorporatie wordt uitgelegd. Verteld wordt over de herkomst en positie van de woningcorporatie (blok 1), de aard, bedoeling en doelgroep (blok 2), en de omgeving van woningcorporaties (blok Lees verder »

Leergang de nieuwe commissaris

  • 2 dagen
  • 12 punten
  • Volkshuisvesting, Bedrijfsvoering, Financiën, Boardroom dynamics

Deze tweedaagse leergang heeft als doel om commissarissen die nieuw zijn in de wereld van woningcorporaties en/of in het vak van commissaris, met de nodige basiskennis en inzichten te voorzien om hun functie snel professioneel te kunnen invullen. Tevens is er gelegenheid om met commissarissen van andere corporaties ervaringen uit te wisselen. Drie onderwerpen staan Lees verder »