VTW Academie
Professioneel toezichthouden met Passie voor volkshuisvesting

Docent: Elfrieke van Galen

Mr. Elfrieke van Galen is een ervaren toezichthouder bij een aantal publieke en private organisaties. Zij heeft ervaring opgedaan als bestuurder en manager bij KLM en is momenteel ondernemer in duurzaamheid, via het bedrijf TheRockGroup. In deze rol, ondersteunt zij bedrijven bij het inbedden van duurzaamheid in alle processen, begeleidt zij jonge duurzame bedrijven in hun business development en groei, en ontwikkelt en verzorgt zij onderwijs op het grensvlak van duurzaamheid en ondernemen.

2 opleidingen gevonden

Online college ‘Toezicht op duurzaamheid bij woningcorporaties’

  • 1 uur
  • 1 punt
  • Boardroom dynamics, Duurzaamheid

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is een actueel topic. Thema’s en dilemma’s in duurzaamheid zijn verschillend per sector en per organisatie. Ze variëren van klimaat en energie, biodiversiteit, circulaire economie, mensenrechten, veiligheid, sustainable development goals etc. Maar wat betekent duurzaamheid voor u als toezichthouder? Dit online college van Elfrieke van Galen geeft in vier blokken inzicht Lees verder »

Betaalbaarheid, beschikbaarheid en duurzaamheid voor commissarissen van woningcorporaties

  • 1 dag
  • 5 punten
  • Inzet middelen, Doelgroepen, Huurbeleid, Woonlasten, Energietransitie

Deze compacte eendaagse masterclass voor commissarissen van woningcorporaties geeft inzicht in de afweging die corporaties moeten maken tussen drie kernbegrippen: betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit. Bij de inzet van de financiële middelen maken corporaties steeds afwegingen tussen betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit. Daar dwars doorheen loopt het voornemen om werk te maken van duurzaamheid en energietransitie. In Lees verder »