VTW Academie
Professioneel toezichthouden met Passie voor volkshuisvesting

Nieuwe masterclass: Vergrijzing en ouderenhuisvesting

Een belangrijke oorzaak van de problemen op de woningmarkt is de gebrekkige doorstroming van ouderen. Een clustering van ouderenwoningen is nodig om de woningmarkt te ontlasten. Woningcorporaties dienen versneld geclusterde woningen voor ouderen te realiseren. Dit betekent dat corporaties goed moeten zijn ingevoerd in deze materie. Heeft u als commissaris voldoende inzicht in deze problematiek? En bent u in staat om de klakbordfunctie goed in te vullen en de plannen van het bestuur te beoordelen?

In de nieuwe masterclass ‘Vergrijzing en ouderenhuisvesting’ krijgt u inzicht in de problematiek van vergrijzing, de maatschappelijke effecten en de consequenties voor woningcorporaties. Wat kunt u als corporaties ook leren van de categorale seniorenhuisvesters als het gaat om kansen en bedreigingen?  Deze masterclass wordt geleid door mr. Peter Boerenfijn, directeur van Habion, een seniorenhuisvester met ruim 120 locaties en meer dan 12.000 wooneenheden voor ouderen. De masterclass vindt plaats op één van de vernieuwde locaties van Habion, waarbij u diverse praktijkvoorbeelden, mogelijke oplossingen en handvatten meekrijgt. Enkele bewoners van deze locatie delen ook graag hun ervaringen met u.

De eerste editie van deze masterclass vindt plaats op donderdag 1 juni 2023 bij Liv Inn Hilversum. Wilt u meer weten over deze masterclass of u aanmelden? Klik hier voor meer informatie.