VTW Academie
Professioneel toezichthouden met Passie voor volkshuisvesting

Online ontwikkelingen VTW Academie

Voor iedereen is de nieuwe situatie een situatie voor heroriëntatie. Zo ook voor de VTW Academie. We gaan ervan uit dat er in ieder geval tot september geen fysieke masterclasses worden gehouden. Inmiddels heeft de VTW Academie met haar docenten niet stilgezeten. Al begin april zijn we gestart met pilots om de masterclasses online te houden. De bestaande online leeromgeving die VTW Academie al jaren gebruikt, komt ook zeer goed van pas.

 

Positieve evaluaties online masterclasses

De pilots zijn verrassend goed verlopen en positief geëvalueerd. De meeste masterclasses blijken voor deze vorm zeer geschikt te zijn. Daarom is besloten om in mei en juni hier volop mee door te gaan. Met de docenten worden de programma’s zo gemaakt dat de kennisoverdracht juist plaatsvindt en ook dat er voldoende ruimte is voor onderlinge dialoog en bespreking van casuïstiek.

Enkele uitspraken van deelnemers van online masterclasses zijn:

  • De gehele digitale aanpak is mij verrassend goed bevallen
  • Professioneel opgezet!
  • Een vorm die, ook onder normale omstandigheden, veel vaker kan worden toegepast
  • Een uitstekende dag gehad!
  • Heel handig en een prima ervaring!

Op deze pagina vindt u een overzicht van de masterclasses die we online aanbieden. De lijst wordt naar de nieuwste inzichten bijgewerkt.

 

Risicoloos aanmelden voor opleidingsaanbod najaar 2020

Het opleidingsaanbod voor het najaar 2020 zal gewoon van kracht blijven ten behoeve van de professionalisering van de commissarissen. Afhankelijk van de maatregelen en voorwaarden die de overheid stelt, zullen we de masterclasses door laten gaan, rekening houdend met de richtlijnen vanuit het RIVM. Mochten deelnemers geen gebruik willen maken van een online masterclass in dit voorjaar, dan kan er altijd doorgeschoven worden naar de eerstvolgende fysieke masterclass. Bij een aanmelding loopt u dus geen risico. Gezien de positieve resultaten verwachten we dat het zowel online als live aanbieden van masterclasses (blended learning), niet alleen nu maar ook in de toekomst voor commissarissen zeer aantrekkelijk blijft. Het scheelt immers voor velen ook veel reistijd.

 

Nieuwe ontwikkelingen t.a.v. het professionaliseringsaanbod
Op dit moment zijn we hard bezig met het blijven ontwikkelen van nieuwe professionaliseringsmogelijkheden. We houden u via de nieuwsbrief, LinkedIn-pagina’s en de website van de VTW Academie op de hoogte van de nieuwste ontwikkelmogelijkheden.