VTW Academie
Professioneel toezichthouden met Passie voor volkshuisvesting

Nieuwe editie ‘Leergang de aankomende commissaris’ van start op 11 december 2024

Op woensdag 11 december 2024 gaat er een nieuwe editie van de ‘Leergang de aankomende commissaris’ van start, gericht op toekomstige commissarissen in de woningcorporatiesector. De leergang omvat uit acht opleidingsdagen, verspreid over één jaar. Dit wordt gecombineerd met een traineeship van een jaar bij een Raad van Commissarissen. Aanmelden is vanaf nu mogelijk via de website.

Deze leergang is specifiek bedoeld voor personen die geen of zeer beperkte toezichthoudende ervaring hebben (tussen de 30 en 50 jaar) én beschikken over voldoende kwaliteiten om de functie te vervullen. Bij de samenstelling van de groep van deelnemers aan de leergang wordt gezocht naar een goede mix van mannen en vrouwen, personen met een Nederlandse en cultureel diverse achtergrond en personen met uiteenlopende professionele achtergrond (verschillende disciplines en verschillende werkomgevingen).

De VTW Academie en de VTW willen met deze leergang de kans op toegang tot een commissariaat (contact met een searchbureau, selectie door de RvC, geschiktheid- en betrouwbaarheid toets van de Autoriteit Wooncorporaties en de ondernemingsraad) voor potentiële toekomstige commissarissen vergroten. Daarmee wordt bijgedragen aan hoogwaardige diversiteit in RvC’s en het versterken van het intern toezicht. Met als uiteindelijk streven om van waarde te zijn voor de maatschappelijke opgave van een woningcorporatie.

Wilt u meer weten over deze leergang? Bekijk dan onze website.