VTW Academie
Professioneel toezichthouden met Passie voor volkshuisvesting

NIEUW masterclass Strategieontwikkeling en de rol van de RvC

Bij een woningcorporatie begint strategieontwikkeling met het positioneren van de organisatie. Een duidelijke positionering is nodig om een ogenschijnlijk eenvoudige vraag te kunnen beantwoorden: een sociale huurwoning, wat is dat eigenlijk? Gaat het om de hoogte van de huur, de kwaliteit van de woning, hangt het ervan af wie erin woont?

Die vraag levert bij bestuurders en toezichthouders vaak uiteenlopende antwoorden op. Het beeld beïnvloedt de strategische keuzes die de corporatie maakt in de driehoek beschikbaarheid-betaalbaarheid-kwaliteit. Het beïnvloedt ook het oordeel van de RvC over de kwaliteit van die keuzes. In deze masterclass verkennen we met elkaar de verschillende inzichten.

In de masterclass wordt stilgestaan bij de rolneming van de RvC. Wanneer is de RvC in het strategietraject in beeld? Hoe acteert de raad dan? Hoe kan de raad een waardevolle sparringpartner zijn of tegenwicht bieden? En wie bepaalt uiteindelijk de hoogte van de lat?

De eerste editie vindt plaats op donderdag 21 november van 15.30 tot 20.30 uur en levert u 4 PE-punten op. Lees hier meer informatie over de masterclass en tevens kunt zich hier ook aanmelden.