VTW Academie
Professioneel toezichthouden met Passie voor volkshuisvesting

Specialty Diploma Toezicht op Digitalisering

In samenwerking met Governance Academy bieden de Academies een zogenaamd ‘specialty diploma’ aan. In 2023 hebben we ons verdiept in alle aspecten van toezichthouden op ESG, leidend tot het Diploma ‘Toezicht op ESG’.
  • Meerdaags
  • ICT en digitalisering

In 2024 bieden we als specialty diploma een verdieping op digitalisering voor commissarissen en toezichthouders, leidend tot het Diploma ‘Toezicht op Digitalisering’. Dit zijn diploma’s die u als toezichthouder helpen de kennis en het inzicht te verwerven die u nodig heeft om op specifieke terreinen goed toezicht te kunnen houden en u te positioneren en kunnen legitimeren voor deelname aan specifieke toezichtcommissies.

Om de vereiste kennis voor dit specialty diploma op te doen, kunt u door het jaar verschillende bijeenkomsten rond het thema digitalisering bijwonen, zowel fysiek als digitaal. Hiervan zijn drie bijeenkomsten fysiek op de locatie van Governance Academy in Leersum. Daarnaast bieden wij een aantal webinars over digitalisering. Deze kunnen online worden bijgewoond of later worden teruggekeken in de online leeromgeving. Op deze manier bieden wij een flexibel programma, verspreid over het hele kalenderjaar met verschillende werkvormen.

Concreet ziet dit er als volg uit:

Fysieke sessies (voor het Diploma verplichte aanwezigheid):

  • 12 juni 2024 van 14.00 tot 18.00 uur: Cybersimulatie: een ervaringsbijeenkomst die inzicht, tips en valkuilen voor de commissaris brengt. Door Grant Thornton
  • 14 oktober van 14.00 tot 18.00 uur – Setting the scene rondom digitalisering. Door Kuldip Singh CMA CFM, Global Head of Digital Transformation Customer Solutions at EON Group; COO at Sanoma Digital; lid RvC KPMG Nederland
  • 11 december 2024 van 14.00 tot 18.00 uur: Techniekfilosofie voor de toezichthouder: op zoek naar praktische wijsheid. Door Henk den Uijl (co-decaan, senior onderzoeker en docent bij de NSOB)

Online: het Lunchgesprek voor commissarissen en toezichthouders (deze zijn ook terug te kijken)

  • 11 april 2024 van 12.00 tot 13.00 uur: De waarde van data analytics. Door Robert Egging (Transformation, Data Strategy & Operations, Chief Digital Officer bij RED&D en TenneT)
  • 30 mei 2024 van 12.00 tot 13.00 uur: Innovatie en lessen uit China. Door Tom van Dillen (Managing Partner digital and organizational transformation, Greenkern)
  • 17 oktober 2024 van 12.00 tot 13.00 uur: Risicoleiderschap in een digitale wereld: vergeten we niet de kansen te pakken?! Door Werner Zuurbier (auteur Cyber in de Board, CIO, toezichthouder)

Samenwerking met Governance Academy

Dit programma wordt aangeboden in samenwerking met Governance Academy.

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering vanaf één maand tot twee weken voor aanvang van de opleiding brengen wij u 50% van de kosten in rekening. Bij annulering korter dan twee weken voor aanvang van de opleiding brengen wij u 100% van de kosten in rekening. Bij verplaatsing van een opleidingsdag zijn wij genoodzaakt om €95,- locatiekosten in rekening te brengen. U kunt zich natuurlijk altijd, zonder extra kosten, laten vervangen door een collega toezichthouder; informeer ons hierover per mail. De VTOI-NVTK Academie behoudt zich het recht voor de datum van de opleiding, de locatie of de kosten te wijzigen. Een inschrijving kan in dat geval kosteloos worden geannuleerd. Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen op 0570 76 00 06 of mailen naar vtw@academievoortoezichthouders.nl 

Aanmelden