VTW Academie
Professioneel toezichthouden met Passie voor volkshuisvesting

Interview met Elger Niels en Koos Parie over meerwaarde van een traineeship

Elger Niels is oud-deelnemer van de ‘Leergang de aankomende commissaris’ en op dit moment commissaris bij de RvC van de woningcorporatie Woonopmaat in Heemskerk en Beverwijk. Hij kon na zijn traineeship direct aan de slag bij dezelfde woningcorporatie, waar Koos Parie voorzitter van de RvC is.

Koos Parie: “Het gebeurt niet zomaar dat iemand na zijn traineeship blijft als toezichthouder. Het was deels toeval, en deels had het natuurlijk te maken met de kwaliteiten van Elger”. Dat Elger uit een andere wereld komt – de muziekwereld – vindt Koos juist van toegevoegde waarde voor de raad. “In de boardroom stelt hij regelmatig vragen waarvan ik denk: ‘verdorie waarom heb ik die niet gesteld?’” Omdat Elger basiskennis had opgedaan tijdens de leergang, maar ook uit een andere wereld kwam, maakte het voor de raad van Woonopmaat een mooie combinatie.

Lees hier het volledige interview met Elger Niels en Koos Parie.

Kent u iemand voor wie deze leergang interessant is of bent u als raad geïnteresseerd in het aanbieden van een traineeplek? Kijk dan hier voor meer informatie over de Leergang de aankomende commissaris. De volgende editie gaat van start op 11 december 2024.