VTW Academie
Professioneel toezichthouden met Passie voor volkshuisvesting

Docent: Johan Bouwmeester

Waardegedreven leiderschap is het thema waarmee Johan Bouwmeester organisaties, teams en individuen helpt in hun ontwikkeling. Het menselijk potentieel fascineert hem daarin evenzeer als het menselijk tekort. Geïnspireerd door zowel klassieke bronnen van wijsheid en spiritualiteit laat Johan zien hoe waarden en deugden helpen om krachtig, waardegedreven leiderschap te tonen. Belangrijke metaforen waarmee hij werkt zijn ‘het moreel kompas’, ‘de reis van de held’ en ‘het machtskruis’.

Na een lange carrière bij de overheid (bij de gemeente Almere tot op directieniveau), startte Johan in 2011 zijn eigen consultancy (JOHAN). In 2012 verscheen van zijn hand met Marianne Luyer als co-auteur een eerste boek over waardegedreven leiderschap, met in 2017 een vervolg: ‘waardegedreven leiderschap: dansen met licht en duisternis’. Johan begeleidt bestuursraden, managementteams en organisaties in hun waardegedreven ontwikkeling en bij leiderschapstrajecten. Daarnaast is Johan toezichthouder bij Stichting De Meerpaal, docent waardegedreven leiderschap bij AOG School of Management en moderator bij het European Leadership Platform. En ten slotte, maar niet ten minste, vader van 2 prachtige (inmiddels volwassen) dochters.

1 opleiding gevonden

Waardegedreven Toezicht

  • 1 dag
  • 5 punten
  • Bedoeling en koers van de organisatie, perspectief van organisatie en maatschappij, Implementatie van waardegedreven toezicht

In een snel veranderende samenleving en in tijden van crisis ligt de opdracht bij raden van commissarissen om de maatschappelijke betekenis van de organisatie vanuit een breed maatschappelijk perspectief te blijven toetsen. De raad van commissarissen dient er met name zorg voor te dragen dat de inhoudelijke richting en het waardenperspectief wordt bepaald en ziet Lees verder »