VTW Academie
Professioneel toezichthouden met Passie voor volkshuisvesting

Leergang ‘De aankomende commissaris’ 2019-2020

  • 1 jaar

Inhoud
Na zes succesvolle leergangen start de VTW in het najaar van 2019 met de zevende leergang voor aankomende commissarissen bij woningcorporaties. Deze leergang is bedoeld voor mensen die sterk overwegen om commissaris te worden. De leergang bestaat uit zeven opleidingsdagen (verspreid over 1 jaar) in de vorm van workshops onder leiding van kerndocent Hildegard Pelzer van Governance Support. Dit wordt gecombineerd met een traineeship van een jaar bij een Raad van Commissarissen. De VTW academie verzorgt de plaatsing van deelnemers als trainee bij een geselecteerde RvC van een corporatie.

Deelnemers
Concreet gaat het om personen die geen of zeer beperkte toezichthoudende ervaring hebben (tussen de 35 en 50 jaar). Bij de samenstelling van de groep van deelnemers aan de leergang wordt gezocht naar een goede mix van mannen en vrouwen, personen met een Nederlandse en cultureel diverse achtergrond en personen met uiteenlopende professionele achtergrond (verschillende disciplines en verschillende werkomgevingen).

Modules
Onder voorbehoud van programmawijzigingen zullen onderstaande modules aan bod komen:

Onderlinge kennismaking en toelichting op de leergang
Module “De wereld van de woningcorporaties”
Module “Corporate governance en de rol van de RvC”
Fit en proper test
Module “Toezicht op financiën”
Module “Effectieve communicatie in de boardroom en boardroom dynamics”
Intervisie (3 van de 7 dagen)
Module “Vastgoed sturen en bouwen & zorgvastgoed”
Module “Strategieontwikkeling in de volkshuisvesting”
Module “Risicomanagement”
Module “Effectieve interventies en integriteit”

Sollicitatieprocedure
Solliciteren kan door middel van het sturen van uw CV en motivatiebrief naar: vtw@academievoortoezichthouders.nl o.v.v. sollicitatie leergang “De aankomende commissaris”.

Na een eerste selectieronde op basis van uw CV en motivatiebrief zal (onder regie van Avicenna) met de geselecteerde kandidaten een persoonlijk intakegesprek plaats van circa één uur. In samenspraak met VTW en Avicenna worden de kandidaten geselecteerd en wordt de definitieve kandidatenlijst van maximaal 16 deelnemers opgesteld.

Algemene voorwaarden
Bij inschrijving gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van Avicenna Academie voor Leiderschap.

Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen op 0570 76 00 06 of mailen naar vtw@academievoortoezichthouders.nl.