VTW Academie
Professioneel toezichthouden met Passie voor volkshuisvesting

NIEUW online college Boardroom Dynamics

De VTW Academie heeft een nieuw online college toegevoegd aan haar aanbod. Recent is het online college ‘Boardroom Dynamics’ opgenomen in samenwerking met Hannah Bovenkerk. Binnen en buiten de boardroom spelen zich voortdurend groepsdynamische processen af tussen de raad en de bestuurder(s), maar ook tussen de commissarissen onderling. Een proces tussen mensen met verschillende rollen, belangen, drijfveren en persoonlijkheden en vooral ook gedragingen. Uiteindelijk moet dit samenspel tussen personen en rollen leiden tot gewogen goede beslissingen voor de organisatie en haar stakeholders.

Uit vele onderzoeken blijkt dat die menselijke gedragingen veelal doorslaggevend zijn in positieve en negatieve zin, vooral als het echt ergens over gaat. Er zijn soms patronen ontstaan, die ondanks goede wil en afspraken steeds weer opnieuw plaatsvinden. Het online college maakt u opnieuw bewust van uw patronen en gedragingen. U krijgt aangrijpingspunten mee om deze patronen te doorbreken. Dit geldt zowel voor uw als commissaris, maar ook als complete raad.

U kunt hier het online college ‘Boardroom Dynamics’ aanschaffen, en bekijken waar en wanneer het u past. Het online college wordt ook aangeboden in combinatie met een fysieke bijeenkomst. Lees hier meer over dit blended programma.