VTW Academie
Professioneel toezichthouden met Passie voor volkshuisvesting

MASTERCLASSES 2021 BEKEND!

Klik op de brochure om het volledige programma te downloaden

De data voor de masterclasses van de VTW Academie voor 2021 zijn inmiddels bekend!  Bekijk het volledige aanbod in onze brochure. Op de Academie website zijn de nieuwe data te vinden per (geactualiseerde) opleiding. Deze vindt u ook in ons jaaroverzicht.

Naast dat de bestaande masterclasses volledig zijn geactualiseerd, en daarom soms een aangepaste titel hebben gekregen, worden er ook twee volledig nieuwe masterclasses geïntroduceerd.

  • Een masterclass rondom Strategieontwikkeling en scenarioplanning
    Eigentijds toezicht vraagt van commissarissen betrokkenheid bij en inzicht in strategieontwikkeling en het kunnen beoordelen van de afweging die de bestuurder maakt bij verschillende scenario’s.
  • Een masterclass met als thema ‘de huurder als consument en strategisch partner’.
    De huurder wordt een steeds kritischer klant. Maar waar gaat het dan om? Wat is belangrijk, hoe kun je dat beoordelen en bevorderen? Daarnaast is de georganiseerde klant een cruciale strategische partner. Met een wettelijke verankerde positie, bijvoorbeeld bij de prestatieafspraken.

Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar waarin steeds in het moment geschakeld werd om live bijeenkomsten mogelijk te maken en te houden (uiteraard geheel volgens de regels en richtlijnen van het RIVM en kabinet) én online alternatieven te bieden waar en wanneer gewenst. Inmiddels is duidelijk dat deze situatie langere tijd zal gaan duren en dat we er ook in 2021 mee te maken hebben. Dat vraagt veel van ons allemaal. Juist nu zien we dat de basisbehoefte aan professionalisering onder commissarissen belangrijker is dan ooit. Wat betekent deze periode voor uw woningcorporatie? Voor het contact tussen raad en bestuur en hoe gaat u om met stakeholders? Welke scenario’s liggen er voor de komende periode en welke kansen biedt een uitdagende tijd als deze? De masterclasses van de VTW Academie bieden u handvatten om met deze nieuwe uitdagingen om te gaan.

Heeft u vragen over ons nieuwe programma? Neem dan contact met ons op via vtw@academievoortoezichthouders.nl, of bel naar 0570 – 76 00 06.