VTW Academie
Professioneel toezichthouden met Passie voor volkshuisvesting

Een andere kijk op gezondheid & governance

Woningcorporaties staan voor grote maatschappelijk opgaven; energietransitie, duurzaamheid, het creëren van voldoende sociale woningen, huisvesting van diverse doelgroepen, huurders in kwetsbare situaties en het zoeken naar het antwoord op het grote woningtekort. Voor huurders zijn dit belangrijke thema’s die hun welzijn en welbevinden beïnvloeden en daarmee dus ook hun gezondheid, vanuit de vrede kijk op gezondheid: positieve gezondheid.

Dit vraagt van commissarissen dat zij kennis hebben van dit nieuwe concept en dat zij in dialoog kunnen gaan met de bestuurder over de veranderde ontwikkelingen en opvattingen over zorg en gezondheid. Hoe vertaalt u dit concept in de praktijk en wat betekent dit voor het gesprek in de boardroom? Gaat dit gesprek over de maatschappelijke opgave of juist over de positie van de corporatie?

Op woensdag 29 september aanstaande gaan de docenten Mieke Reynen, Machteld Huber en Theo Schraven tijdens deze eendaagse masterclass met u de dialoog aan en maakt u door middel van diverse interactieve werkvormen kennis met het nieuwe concept van positieve gezondheid. Er zijn nog een aantal deelnameplekken beschikbaar, dus meldt u hier nog snel voor deze masterclass.