VTW Academie
Professioneel toezichthouden met Passie voor volkshuisvesting

Docent: Peter Ruigrok

Peter Ruigrok werkt als zelfstandig adviseur. Daarnaast is hij als associé verbonden aan Twynstra Gudde op het terrein van governance in de not-for-profit sector met de nadruk op woningcorporaties. Peter heeft gedurende ruim vijf jaar als interim bestuurder bij woningcorporaties gewerkt. Regelmatig wordt hij als coach of adviseur gevraagd vanwege zijn ervaring en vermogen om kwesties van meerdere kanten te belichten: bedrijfseconomisch, organisatorisch, onderlinge samenwerking en (groeps)dynamiek.

3 opleidingen gevonden

Masterclass “Boardroom Dynamics”

  • 1 dag
  • 5 punten

Deze masterclass wordt in samenwerking met de VTOI-NVTK Academie (Vereniging van Toezichthouders in Onderwijs en Kinderopvang) georganiseerd. Geïnteresseerden vanuit zowel de VTOI-NVTK als de VTW kunnen zich hiervoor aanmelden. Inhoud In de boardroom speelt zich van alles af. Plannen en voorstellen worden geïnitieerd of beoordeeld; er wordt gespard met de bestuurder(s); in auditcommissies worden voorbesprekingen Lees verder »

Masterclass “Effectieve communicatie in de boardroom”

  • 1 dag
  • 5 punten

Deze masterclass wordt in samenwerking met de VTOI-NVTK Academie (Vereniging van Toezichthouders in Onderwijs en Kinderopvang) georganiseerd. Geïnteresseerden vanuit zowel de VTOI-NVTK als de VTW kunnen zich hiervoor aanmelden. Inhoud Als toezichthouder moet de commissaris vragen zo weten te stellen dat maximale informatie wordt verkregen en – ook bij scherp doorvragen – de relatie met Lees verder »

Leergang “Voor de Voorzitter van de Raad van Commissarissen”

  • 3 dagen
  • 15 punten

Inhoud De voorzitter is cruciaal voor het functioneren van de Raad van Commissarissen. Hij/zij heeft een speciale verantwoordelijkheid voor het functioneren van de raad en heeft grote invloed binnen de raad en op de relatie met het bestuur. Hoe die verantwoordelijkheid goed te nemen en de invloedrijke positie goed te benutten? Dat vraagt om continue Lees verder »