VTW Academie
Professioneel toezichthouden met Passie voor volkshuisvesting

Docent:

Drs. Hildegard Pelzer is boardroom consultant en directeur van Governance Support. Zij adviseert over uiteenlopende governancevraagstukken en ondersteunt zelfevaluaties van interne toezichthouders van semipublieke organisaties en bedrijven. In het verleden heeft zij als partner bij een grote adviesfirma op het gebied van strategie en organisatie gewerkt. Hildegard is daarnaast voorzitter van het College van Deskundigen van de Stichting Visitatie Woningcorporaties.

4 opleidingen gevonden

Leergang ‘De aankomende commissaris’ 2020-2021

  • 1 jaar

Na zes succesvolle leergangen start de VTW begin 2020 met de zevende leergang voor aankomende commissarissen bij woningcorporaties. Deze leergang is bedoeld voor mensen die sterk overwegen om commissaris te worden. De leergang bestaat uit zeven opleidingsdagen (verspreid over één jaar). Dit wordt gecombineerd met een traineeship van een jaar bij een Raad van Commissarissen. Lees verder »

Leergang “Voor de Voorzitter”

  • 3 dagen
  • 15 punten

Deze opleiding wordt in samenwerking met de NVTZ Academie (Vereniging van Toezichthouders in Zorg & Welzijn) en de VTOI-NVTK Academie (Vereniging voor Toezichthouders in Onderwijsinstellingen en Kinderopvang) georganiseerd. Geïnteresseerden vanuit de drie maatschappelijke sectoren kunnen zich hiervoor aanmelden. Inhoud De voorzitter is cruciaal voor het functioneren van de Raad van Commissarissen. Hij/zij heeft een speciale Lees verder »

Masterclass “Effectieve interventies”

  • 1 dag
  • 5 punten

Deze opleiding wordt in samenwerking met de NVTZ Academie (Vereniging van Toezichthouders in Zorg & Welzijn) en de VTOI-NVTK Academie (Vereniging voor Toezichthouders in Onderwijsinstellingen en Kinderopvang) georganiseerd. Geïnteresseerden vanuit de drie maatschappelijke sectoren kunnen zich hiervoor aanmelden. Inhoud Een diepere analyse van ‘incidenten’ in de corporatiesector, maar ook in andere semi-publieke sectoren en in Lees verder »

Leergang “De nieuwe commissaris”

  • 2 dagen
  • 12 punten

Inhoud Deze tweedaagse  leergang heeft als doel om commissarissen die nieuw zijn in de wereld van woningcorporaties en/of in het vak van commissaris, met de nodige basiskennis en inzichten te voorzien om hun functie snel professioneel te kunnen invullen. Tevens is er gelegenheid om met commissarissen van andere corporaties ervaringen uit te wisselen. Drie onderwerpen Lees verder »