VTW Academie
Professioneel toezichthouden met Passie voor volkshuisvesting

Docent:

Albert Kerssies is directeur van de VTW. Hij is daarnaast zelf toezichthouder bij een woningcorporatie en bij een zorginstelling en gemeenteraadslid van Waddinxveen.

3 opleidingen gevonden

Masterclass “Leefbare wijken”

  • 1 dag
  • 4 punten

Inhoud Het streven naar leefbare buurten en wijken behoort als vanouds tot de agenda van de woningcorporaties. Sociale huisvesting is meer dan het bieden van een goede en betaalbare woning. Het gaat ook om een prettige en veilige woonomgeving waarin mensen zich thuis voelen, zich kunnen ontwikkelen en een ieder welkom is, ongeacht verschillen in Lees verder »

Masterclass “Goed toezicht verdient goede ondersteuning”

  • 1 dag
  • 5 punten

Een Raad van Commissarissen in de corporatiesector heeft met een duidelijke taakverzwaring te maken. De positie van de Raad van Commissarissen is bij corporaties steeds centraler komen te staan en het lidmaatschap ervan is meer en meer een vak geworden. De uitvoering van de taken die in de statuten staan vermeld, is verbreed en verdiept. Lees verder »

Leergang “De nieuwe commissaris”

  • 2 dagen
  • 12 punten

Inhoud Deze tweedaagse  leergang heeft als doel om commissarissen die nieuw zijn in de wereld van woningcorporaties en/of in het vak van commissaris, met de nodige basiskennis en inzichten te voorzien om hun functie snel professioneel te kunnen invullen. Tevens is er gelegenheid om met commissarissen van andere corporaties ervaringen uit te wisselen. Drie onderwerpen Lees verder »