VTW Academie
Professioneel toezichthouden met Passie voor volkshuisvesting

De financiële wereld van de woningcorporatie

Vrijwel elke RvC heeft één of meer leden met een stevige financiële achtergrond. Dat betekent echter niet dat de overige commissarissen geen basiskennis nodig hebben om het financiële functioneren van de corporatie en de inbreng van de ‘financieel specialisten’ te kunnen volgen en beoordelen. Daarbij komt dat de financiële wereld van de woningcorporatie veel branchespecifieke bijzonderheden kent.

Op woensdag 10 november 2021 vindt de masterclass ‘De financiële wereld van de woningcorporatie’ plaats, gegeven door Hans van Vark. In deze masterclass maakt u kennis met de financiële begrippen in de volkshuisvesting, de geldstromen in de sector, waarderen en investeren en wordt de theorie gekoppeld aan de praktijk aan de hand van casussen. De masterclass is zowel voor ‘financiële’ als ‘niet-financiële’ commissarissen een zinvolle bijeenkomst.

Wilt u meer basiskennis over de financiën van de woningcorporatie? Of wilt u uw kennis opfrissen? Inschrijven voor deze masterclass kan op hier. Er zijn nog enkele deelnemersplaatsen beschikbaar voor deze masterclass.